Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mat ska lagas på Hälsinggårdsskolan

Annons

Hälsinggårdsskolans matsal och kök ska rustas i sommar för ungefär 13 miljoner. Det är redan beslutat. Osäkerheten handlar om i fall det ska bli ett uppvärmningskök eller tillagningskök.

Lokalerna är dock så pass nedslitna och sjabbiga att det inte finns några alternativ eller möjligheter att skjuta på restaureringen i väntan på att kommunens stora köksutredning ska bli klar.

- Kommunservice, kommunfastigheter och skolan håller på att titta över den totala kapaciteten som finns. Vi har i dag hög kapacitet och många kök som vi ser över hur vi ska nyttja på bästa sätt.

I dag lagas det varm mat i Hälsinggårdsskolans kök till Norslundsskolan, Hälsingbergsskolan och alla förskolor i området. De här skolorna och förskolorna är inte rustade för att ta emot kall mat från Haraldsboköket eftersom man inte har möjligheter att värma maten.

- Om de ska hantera kall mat måste vi investera mycket pengar i de här skolorna och förskolorna, så vi har kommit fram till att det ekonomiskt sett är bättre att fortsätta som det är. Det är klar att det vore bättre om utredningen hade varit klar, men för att vi ska komma i gång i sommar krävs det att vi gör upphandlingen nu.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons