Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måste rapportera medverkan i media

Annons

- Några kom inte till ett inplanerat, viktigt möte och vi vill veta varför de uteblev, säger socialchefen Gunnel Gyllander.

Ett nytt planeringssystem, det så kallade Laps Caresystemet, och ett nytt schema har införts inom hemtjänsten i Rättviks kommun.

Problemen med de nya rutinerna var orsaken till att journalister intervjuade hemtjänstpersonalen. Efter personalens medverkan i bland annat FK uppmanades de anställda som medverkat i intervjuerna att skriva upp sina namn på listor.

- De avvek från jobbet. Annars är det fritt fram att bli intervjuad men i detta fall handlade det om ett möte som vissa var kallade till. Man får inte utebli från ett möte man är kallad till. Vi vill veta vilka och varför de uteblev. Vi har inte beslutat vilka följder som kommer att vidtas för de som inte kom till mötet, säger Gunnel Gyllander.

Socialchefen hade på måndagsförmiddagen inte fått in några rapporter på problem i det nya Laps Caresystemet. Både det nya schemat och det nya planeringssystemet för hemtjänsten ska provas under ett år.

- Schemaändringen är nödvändig för vår verksamhet för att vi på det sättet ska kunna minska vikariekostnaderna och för att personalen ska få mer tid hos pensionärerna.

- Tidigare använde personalen bara 56 procent av arbetstiden hos pensionärerna. Övrig tid, det vill säga 44 procent, användes till annat. Frågan är om inte mer tid ska läggas på pensionärerna, säger socialchefen.

Hemtjänstpersonalens fackliga företrädare, Ann-Marie Bond, ordförande för Kommunal Rättvik sektion 5, anser att listan som medlemmarna skulle skriva upp sina namn på är helt överflödig.

- Ingen har skrivit upp sitt namn och det är inte svårt för arbetsgivaren att kontrollera vilka som inte kom på mötet. Dessa personer kan arbetsgivaren själv söka upp och fråga vad det beror på att de inte var närvarande, säger Ann-Marie Bond.

- Ett möte på arbetstid som arbetsgivaren kallat till måste den anställde gå på. I frågan kring arbetsmiljön för våra medlemmar med det nya planeringssystemet och schemaändringarna har vi fortsatt kontakt med arbetsgivaren. Vi anser först och främst att hela geomförandet gick för fort.

- Våra medlemmar mår dåligt. De känner stor press och osäkerhet om alla pensionärer får den hjälp de ska ha. De vet inte från dag till dag vilka äldre de ska gå till. Medlemmarna har fått ett helt nytt sätt att arbeta. Jobbet har förändrats och det påverkar naturligtvis personalen, anser Ann-Marie Bond.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons