Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måste man ha kostym?

Annons

Jag och min bror var nyligen till en veterinär för att hans katt hade en inflammation i tandköttet. Katten hade svårt att dricka och kunde inte äta.

Då säger veterinären: "Gud, vad han är torr". Sedan börjas det. Han ville ha ett blodprov från katten, och när sedan analysen av detta är klar så kommer veterinären och säger att: "Det är bättre att ni avlivar katten för att han har för högt sockervärde, det är bäst så. Då blir det billigare också för er också".

Det är väl inte undra på att kattslarvern har höga sockervärden när han inte har kunnat äta eller fått i sig något vatten.

Vi frågade om medicin. Då fick vi till svar: "inget att göra åt".

Men efter två telefonsamtal så skickade de in recept till ett apotek. Och nu efter några dagar så är katten bättre. Han äter och dricker vatten och går på toa som han gjort förut.

Jag, eller vi, förstår inte varför de går efter kläderna om man har råd eller inte. Jag har fått för mig att de ska lyssna på djurägarens vilja och önskningar.

Min brors katt har ju även en försäkring. Denna veterinär borde ge min bror en ursäkt, han blev så djupt sårad att han inte kunde arbeta på två dagar.

Tänk, om läkaren på ett sjukhus här i Sverige sade samma sak åt sina patienter, om de hade inflammation och lite för höga värden.

Kan jag få ett svar på varför veterinärer, och även andra, alltid måste gå efter kläder när han bedömer vad en person har råd eller inte har råd med?

Man ska väl gå med kostym och slips och köpa sig status för att kunna bli accepterad i detta förbaskade samhälle. Vad är det för samhälle vi lever i egentligen?

En sann djurvän

Mer läsning

Annons