Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mästarbältet på för Bo

Annons

Han tycker att jämförelsen med Daniels har ett mindre värde.

- Vi är olika personer med olika förutsättningar. Det har ingen betydelse vilken. Det är politiken och laget som vinner.

Han menar att det var samma sak när Bertil Daniels en gång tog över efter Björn Doverskog. Många trodde på det stora c-raset. Så blev det inte.

- Nej. Nu är det samma sak en gång till.

Det var i lördagens (14/9) Falu Kuriren som Bo Pettersson gjorde en jämn match i träningskampen mot Bertil Daniels. Helgens valmatch vann Pettersson på poäng. Han kan därmed ikläda sig mästarbältet.

Hans insats är anmärkningsvärd på mer än ett vis. En icke- leksing som steg in i kommunpolitiken så sent som i mitten av 1990- talet. Dessutom tillhör han mer den lågmälda typen jämfört med sina föregångare.

Trots detta håller Bo Pettersson och hans parti ställningarna. Enda plumpen i protokollet är Insjön där c tappar runt sju procent. Nedläggningen av brandstationen föll inte Insjöborna i smaken.

- Jag vet. Det var inte populärt. För helheten i kommunen var det ett nödvändigt beslut.

Bo Pettersson känner med sig att vissa kommundelar ibland känner sig tillfälligt drabbade. Insjöbornas reaktion är därför på intet vis överraskande. Kommunen spar runt miljonen kronor årligen på att brandstationen i Insjön lades ned. Ett beslut som kostade röster.

- Vi får övertyga Åhlborna att det var rätt åtgärd. Vi får satsa på andra saker i Åhl. Det hör till politikens regler och spel att ta kontroversiella beslut.

Sörmlänningen från Flen, som flyttade till Leksand 1991, och som några år senare inledde sin politiska bana i byggnadsnämnden och kulturnämnden, ångrar i dag ingenting men erkänner att beslutet att ta över efter Daniels för knappt tre år sedan inte var lätt. Inte minst sett till familjesituationen som skulle bli en annan. Och inte minst att ta över efter en så erfaren man som Daniels. Pettersson, som är trygg som person, visste att partiet hade föreslagit just honom.

- Jag hade i princip ingen- ting att förlora.

I dag sitter han med facit i handen.

- Vi är tacksamma att vi inte tappade mandat. Det är alltid skönt med ett kvitto från väljarna.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons