Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Massivt artistprogram väntar under veckan

Annons

u Det är en mycket stark artistkader som öltältsarrangörerna bokat till veckans sex kvällar. I skrivande stund har Partypolarna ombesörjt måndagsunderhållningen förtjänstfullt och tisdagens Refreshment står i tur att bjuda åhörarna på samma väntade röj som tidigare år.

Onsdagen är det Soca Brother (stommen från gamla Apopocalyps), torsdagen och fredagen Malungskonstellationerna Farbror Fläsk respektive Dr Drag. Och på lördagen återkommer Limagänget Little Boo And The Virgins efter fjolårets bortavaro.

- Jag försöker byta ut ett par band varje år men vilka jag ska kunna byta ut av de här det fattar jag inte. Det är kanongäng allihop, anser krögaren Tom Andersson.

Värdshuset Lugnet står som huvudman för öltältsverksamheten och för etablissemanget är dansveckan livsnödvändig. Och i öltältet verkar nu en starkt sammansvetsad och handplockad besättning.

- Jag försöker få samma folk varje år och jag tycker de är värda en stor eloge. Utan en så bra personal skulle inte en så här tung vecka gå i lås, rosar Tom Andersson.

Det mesta är sig likt men det har blivit några fler toaletter (välbehövligt) och så är vip-läktaren borta.

- Ja, och det är bra. Jag kände alltid en viss oro för den där; det var ju lite fallhöjd och en olycka kunde ha inträffat. Men nu är buskarna borttagna så nu har vi flyttat ner enheten på marken, säger Tom Andersson.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons