Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Massiv uppslutning för Marnäs Tobak

Annons

-Marnäs verkar ju ha fler kunder än postkontoret på stan. Jag satt och räknade en dag och då kom det på 20 minuter 14 kunder till Marnäs varav tre företagare och flera pensionärer.

Tor-Erik Strömsbäck, 55, Burens, var en av dem som tog initiativ till namninsamlingen. Svensk Kassaservice tänker stänga i Marnäs i början av april och från det datumet är det inte längre möjligt att exempelvis betala räkningar, däremot kan kunder fortfarande lämna in och hämta ut paket.

-Många utifrån väljer att uträtta sina postärenden i Marnäs. Jag förstår dem, på stan är det ofta omöjligt att hitta en parkeringsplats, säger Strömsbäck.

Namnlistorna kommer att lämnas till Svensk Kassaservice och förhoppningen är att företaget väljer att lyssna på dessa protester på samma sätt som skedde när en nedläggning var på gång i Nyhammar tidigare i år.

Strömsbäck är också inne på att ta kontakt med kommunledningen för att förmå den att agera mer bestämt i frågan.

Kommunens näringslivschef Jan Björnehaag säger att kommunen redan i ett tidigare skede i en skrivelse krävt att de postkontor som drivs med hjälp av privata företag, som Marnäs Tobak och Torgboden i Nyhammar, ska vara kvar.

När NLT når honom via telefon på fredagseftermiddagen sitter han i sammanträde och har inte tid för något längre samtal.

Björnehaag låter dock förstå att det inte är uteslutet att kommunen på olika sätt kommer att agera för fortsatt kassaservice i Marnäs.

Med drygt 1 400 namnunderskrifter i ryggen lär kommunen ha större möjligheter att sätta press på Svensk Kassaservice och övertyga bolaget om att riva upp nedläggningsbeslutet.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons