Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mässan slår rekord

Annons

Det är fjärde gången en företagsmässa anordnas i Malung sedan starten 1996 och aldrig tidigare har man haft så många utställare som denna gång. Det finns i dag inte en enda plats att uppbringa och drygt 110 Malungsföretag finns med på mässan.

- Det är också mycket glädjande att flera företag från Sälen och Lima är med. Aldrig har så många företag från den norra kommundelen varit med som den här gången, säger Leif Nilsson, ordförande i Företagarna i Malung.

- Vi har försökt att bereda plats åt alla som ville vara med och vi har lyckats. Men nu kan vi inte få in ett enda företag mer. Lokaliteterna räcker helt enkelt inte till, säger mässgeneralen Birgitta Göransson.

Som bäst håller man nu på med att bygga upp montrarna till mässan och det är Orrskogens egen personal, liksom en del från kommunen, som hjälper till med det arbetet.

- Det är ett omfattande arbete men vi räknar med att vara klara i god tid före mässtarten, säger parkchefen Lars-Enar Gunnarsson.

En nyhet för i år är att det kommer att koras ett företag som har den bästa montern. Det är de besökande som får rösta fram detta.

- Den som vinner den tävlingen kommer att få ställa ut gratis vid nästa företagsmässa, säger Leif Nilsson som också lovar att ytterligare några mässdeltagare kommer att få priser.

En annan nyhet för året är att man i år har en leverantörsfest där också företagare och kunder finns med. Detta sker på lördagskvällen.

- Den festen är fullbokad redan. Vi kan ta emot högst 150 personer och det har visat sig bli en succé säger Birgitta Göransson. I samband med festen kommer också Malungs egen Johan "Ted" Eriksson att underhålla.

Samtliga företag som får möjlighet att ställa ut under företagsmässan i Malung har sin verksamhet förlagd till bygden.

- Vi är noga med att den här företagsmässan gäller Malungsföretag, säger Leif Nilsson i Malungsföretagarna.

Under de tre mässdagarna räknar arrangörerna med upp mot fem tusen besökare. Under fredagen vet man att många skolklasser i Malung kommer att besöka mässan. Under samtliga tre dagar är det fritt inträde till företagsmässan.

Ett föredrag kommer också att hållas i samband med mässan. Det är Björn Lundén från Näsviken som kommer att föreläsa under ämnet "Framgångsrikt företagande i glesbygd".

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons