Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mässa med hopp om framtid och jobb

Annons

Förra årets premiär av Framtidsmässan blev i år en rejäl uppföljare signerad läraren Rolf Andersson.

Det blev lite av en manifestation att det finns hopp om framtiden för de unga gymnasisterna. Årets tema Livet, utbildningen och jobbet låter dramatiskt.

För många studerande infinner sig frågan "Törs jag det som jag allra helst vill?".

Livet handlar mycket om självförtroende. Infinner sig självförtroendet öppnar sig möjligheterna inte minst på utbildningssidan. Årets mässa gav säkerligen svar på flera frågor om framtiden.

- Ett unikt initiativ, sa landshövding Ingrid Dahlberg om Framtidsmässan. Världen behöver unika initiativ. Ta vara på dagen, uppmanade hon.

Rolf Andersson erkände att det pirrade lite extra i magen innan invigningen. Sedan lättade nervknutarna.

- Vi har planerat det här sedan i höstas.

Framtidsmässan lockade 45 utställare, både företag och utbildare. Till detta 20-talet seminarier.

Ungdomsprästen Sten Boman har talets gåva och dessutom kan han tala till ungdomar på deras eget språk. Det var fullsatt i Sammilsdalsskolan aula när han talade i ämnet Må bra - våga vara den du är. Det blev en föreläsning som innehöll både allvar och skratt.

En annan föreläsare med sting var Jan Elofsson med värmländskt förflutet. En snabbpratare med innehåll helt i ungdomars smak.

Media är fortfarande ett ämne som tilltalar dagens gymnasieungdom. Många passade på att lyssna till Falu Kurirens chefredaktör Christer Gruhs som målade upp en ljus framtid. Han berättade om ett mediaområde i stark utveckling.

- Det finns goda förutsättningar att söka jobb inom mediaföretag i framtiden.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons