Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mässa för kropp och själ

Annons

Naturapoteket och apoteket Kronan i Rättvik, studieförbund och Koppjärk som arbetar med sjukgymnastik och rehabilitering, massörer och det mesta som handlar om kropp och själ och ande ryms i Stiftsgården även idag, lördag.

Arrangerar gör Hälsoringen, med nära 50 hälsoentreprenörer i Rättvik, en sammanslutning som startade för snart ett år sedan. Ordförande i nätverket är Lena Emerén, psykoterapeut.

- Själv är jag inte speciellt alternativ men vi arbetar med olika former av hälsa i nätverket och gemensamt för oss alla är att vi ser hela människan, kroppen, själen och anden, säger Lena.

- Det är ett stort intresse både för hälsofrågor i kommunen och här under mässan. Problemet är att alla inte har råd med de behandlingar de vill ha och vi anser människor ska kunna välja fritt. Företag kan göra avdrag för behandling av sina anställda.

- Tidningen vi givit ut, Liv och Hälsa, visar hur många olika vägar det finns att gå och hur individen som bäst tillgodogör sig behandlingen, om människan själv får välja, anser Lena.

- Det här är första mässan vi arrangerar men vi fortsätter och planerar redan för nästa.

Bland föreläsarna i dag, lördag, finns bland andra Marie Gudmundsson från Koppjärk, personalkooperativ, Karin Hugerth talar om den möjliga människan och det blir hjärngymnastik, meditation och yoga.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons