Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maskinverkstaden kan bli delägd av Väsman invest

Annons

Enligt en muntlig överenskommelse kommer ludvikabaserade Väsman Invest att stödja Leax Group, om deras köp av maskinverkstaden går i genom i slutet av oktober.

Väsman Invest hjälper till att finansiera verksamheter som på ett eller annat sätt kan skapa fler arbetstillfällen i Ludvika.

- Jag tror på det här. Leax Groups intresse i maskinverkstaden är bra för Ludvika.

- Det är ett företag med goda expansionsmöjligheter. På sikt kan det leda till nya jobb, säger Kjell Nyqvist, vd för Väsman Invest.

Vart maskiverkstaden ska flytta om affären går i hamn kan han inte svara på ännu. Men att en flytt är aktuell förnekar han inte.

- Eftersom Leax Group är etablerade utanför ABB, vill man inte vara kvar på deras område.

Väsman Invest har tidigare förhandlat med Ludvika kommun om ett markområde på Lyviksberget. Kanske kan det passa maskinverkstaden bättre?

- Visst, det är ett alternativ. Men just nu vet jag inte så mycket om det, mer än att det fortfarande är tomt på byggnader och att kommunen har tagit bort skog, uppger Kjell Nyqvist.

Enligt honom kommer maskinverkstaden i Leax Groups regi att behöva ett utrymme på cirka 3 000 kvadratmeter. Området på Lyviksberget är tillräckligt stort.

NINNA PRAGE

Mer läsning

Annons