Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maskinbrand i Maserhallen

Annons

Under måndagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till Maserhallen. I samband med renoveringen av en källarlokal fattade en maskin eld.

En mindre lastmaskin, en banddriven minidumper, användes för att skjutsa ut byggmaterial ur bowlinglokalen som håller på att renoveras. Det var när förare och maskin var på väg ut som branden startade.

Från källarlokalen går en trappa ut och upp till markplan. Den är för närvarande belagd med en ramp för att lastmaskinen ska kunna ta sig fram och tillbaka. Av någon anledning slog lågor upp när maskinen var på väg upp. Maskinföraren hann lämna fordonet innan han blev skadad.

Föraren försökte också hitta en pulversläckare då han bedömde att elden inte var värre än att han kunde klara av att släcka den. Men samtliga släckare fanns i källarlokalen och var inte åtkomliga på grund av att lågorna spärrade av trappan.

Källarlokalen, som just nu är en byggarbetsplats, rökfylldes men ingen befann sig därnere vid brandtillfället. Det var heller ingen fara för övriga i byggnaden.

Enligt räddningstjänsten handlade det om en bensinbrand.

Den kan ha uppstått genom att lastmaskinen läckte bensin. Eller eventuellt kan den branta rampen orsakat att bensin runnit ut från maskinens tank.

Lastmaskinen var så utbrunnen efteråt att det är svårt att ange exakt brandorsak.

KARIN PAULSSON

Mer läsning

Annons