Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masenbadet ska bli som förr

Annons

Masenbadet vid Hemsjön i Norr Amsberg är utan överdrift en av Borlänges mer populära och välbesökta badplatser.

Men på senare år har badet börja växa igen allt mer och behovet av såväl uppröjning som uppsnyggning är stort.

Det har man också insett inom Norr Amsbergs byförening som hos länsstyrelsen ansökt om ekonomiskt bidrag för detta arbete. Ett bidrag som nu också beviljats.

- Det stämmer. Vi har fått 50 000 kronor ur en pott som ska utveckla idéer på landsbygden och främja jämställdhet, ungdomar och miljö. Det är tre kriterier jag tycker vårt projekt uppfyller, säger Mona Eriksson, ordförande i byföreningen.

- Badet är ju en plats för barn och ungdomar, ridklubben sköter kioskförsäljningen vilket främjar tjejidrotten och miljöaspekterna är givna, förklarar hon.

Bland de åtgärder hon ser framför sig är allt från sly- och vassröjning till en ny kioskbyggnad och ökad djurhållning i området.

- I första etappen, som drar igång i april, ska vi börja med att röja sly och öppna upp de gamla promenadstråken som förr i tiden fanns längs vattnet i området. Därefter ska vi också försöka genomföra vassröjning, men där måste vi först diskutera med mera expertis.

- När det gäller djurhållningen skulle boskap kunna gå och beta i sluttningarna ned mot badet.

Från byföreningens sida hoppas man att också kommunen inser värdet av Masenbadet och bidrar med ytterligare pengar till projektet som beräknas ta ett par år att slutföra helt och hållet.

- I stort sett allt arbete kommer att göras ideellt utav oss bybor och andra intresserade och engagerade så pengarna kommer att läggas på material och de eventuella maskiner som kan behövas vid exempelvis vassröjning.

- Så här långt har vi i alla fall en mycket bra dialog med kommunen i den här frågan, avslutar Mona Eriksson.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons