Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masen ligger bakom det mesta

Annons

Masen var inget namn han valde, men det blev hans för 20-talet år sedan då han började på Sveriges television i Stockholm. Då fanns två-tre Bosse Larsson, och växeln identifierade ofta Bosse från Avesta som "han masen". Numera har han det till och med i sitt firmanamn, även om det med åren blivit en liten by på Gotland som är "hemma".

Fram till den 18 mars är han i alla fall en av hundratalet som får schlagerhjulen att rulla genom Sverige.

Masen har varit med på alla deltävlingar sedan 2002, det var då Melodifestivalen började turnera runt med deltävlingar.

Han är scenograf och under de år herr Larsson ansvarat för scenbilden har han fått börja förbereda redan under sommaren.

I år är Masen med som allt-i-allo, har körkort som räcker för trailer, riggar strålkastare och bygger scen och sköter artisthörnan. Med mera.

Under den tv-sända deltävlingen kommer han att sköta avdelningen där artister och upphovsmännen följer tävlingen.

Green room kallas det. Namnet betyder ungefär rastrum och kommer från de gamla engelska teatrarna där skådespelarna ofta vilade i det gröna gräset.

Vi provsitter de vita stolarna i Green room medan Anna Sahlene repeterar This woman. Under låtarna får ju ingen röra sig i lokalen.

Masen har valt stolarna och vi sitter bekvämt, men det är också viktigt att de är lätta att packa. Med armstöd skulle de ta dubbelt så mycket plats i långtradarna.

Veckan går i vågor. Otroligt hektiskt tisdag-onsdag-torsdag. Ganska lugnt fredag. Och så smäller det till med direktsändning på lördag och arbete med att riva fram till fem på söndag morgon.

Den 9 mars landar han i lägenheten i Stockholm, inför finalen i Globen. Den 18 mars är det över.

Då ska han jobba med programmen inför Eurovision Song Contest, eller ESC, som han säger. Ni vet, de där som samproduceras med Norge, Finland, och Danmark. Med tyck i rutan på alla språk.

Kul, tycker Masen.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons