Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin var snabb i smaskig tävling

Annons

Skolgården i Garpenberg var ovanligt full av liv och rörelse under onsdagen. Sexorna hade anordnat tävlingen Superstar för sina skolkamrater.

- Det har varit roligt att hitta på lekarna, jag bestämde att de ska kasta pil på ballonger som är fyllda med vatten, sade Pavel Kozlianko.

Vid de tio olika stationerna skulle var och en få ihop så många poäng som möjligt.

Vid remätningen gällde det att snabbt sätta i sig en kolarem utan att använda händerna. Sjätteklassaren Jennifer Pallin tog tid på Martin Jonasson från lekisklassen, han klarade utmaningen på en minut och 45 sekunder.

- Det var svårt att äta fort, men det var gott, säger han.

Vid en annan station var uppgiften att leta på en plastring som var gömd i någon av de tre hinkar som stod uppställda på asfalten. Ju fortare ringen hittades ju fler poäng delades ut. Det svåra, och äckliga, var att hinkarna var fyllda med diverse gegga.

Många av eleverna rynkade på näsan när de tittade ner i hinkarna. Den ena innehöll spagetti, karamellfärg och vatten, den andra deg och karamellfärg och den tredje gräs, jord och vatten.

Lovisa Gustafsson, klass tre, hittade ringen på bara några sekunder.

- Det var äckligt, så det var tur att det gick snabbt, sade hon.

Hon tyckte att de roligaste aktiviteterna under dagen var att kasta pil och klättra i rep.

Ida Eriksson, klass två, tyckte också att det var roligast att klättra i rep. Hennes uppgift var att hänga kvar i repet i sju sekunder, vilket hon klarade galant.

MARLENE ANDERSSON

Mer läsning

Annons