Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marknadstips är välkomna

Annons

Svar till Bussresenär:

Jag blir mer och mer övertygad om att det så kallade Gnällbältet inte ligger i Nerike, utan istället går rakt genom Borlänge.

Jag undrar hur dessa människor orkar leta fel och gnälla på allt som görs. Har dessa anonyma figurer tänkt på att göra något själva någon gång, istället för att ställa krav på att andra ska göra.

Vad gäller Sveatorget, varför gör inte de hyresgäster som finns där någonting själva, är det självklart att någon annan ska göra det?

Är det självklart att Borlänge centrum ekonomiska förening ska göra det? Är det självklart att Borlänge kommun ska gå in och sponsra köpmannaaktiviteter på stan?

På Kupolen får man som köpman betala själv. Detta borde ha framkommit tidigare i Ordet fritt.

Jag kan svara för Borlänge marknad. Vi är väldigt lyhörda i gruppen som jobbar med Borlänge marknad, och eftersom du vet bättre än alla andra vi konfronterats med så är vi intresserade att få kontakt med dig Bussresenär, för att få lite tips och råd.

Förutsatt att brandmyndigheter, polis och butiksägare godkänner tipsen så lovar jag att vi ska ta till oss detta.

Vad gäller Borlänge centrum ekonomiska förenings inblandning i marknader och övriga aktiviteter så är väl det en självklarhet att en representant för affärsidkare och fastighetsägare ska vara med i planeringen av vad som händer i stan och tycka till, eller?

Centrum ser ut som det gör, och går inte att ändra på, utifrån dessa fakta får man bygga de arrangemang man vill ska vara på stan. Går det inte att anpassa arrangemangen till verkligheten, får man lägga dem där man kan genomföra dem.

För du tycker väl att det är bra att det kommer en massa besökare till centrum på grund av dessa arrangemang, eller du kanske strävar efter det lugn som infinner sig efter arrangemangen?

Vad gäller Sveatorget för marknadernas del är det väldigt trångt och bökigt med alla träd, lyktstolpar, blomsterarrangemang, fontän, sandlåda, motorvärmare, stenmurar samt fasta bänkar. Så det är väldigt svåranvänt för marknadsändamål.

Under skyltsöndagen och julmarknaden används däremot torget för dans kring gran, barnkaruseller, föreningsstånd och dylikt.

Dina åsikter om att Centrumföreningen i princip går ut och ljuger kallar jag: Pajkastning!

Stå upp och verka du kunnige, vi väntar på din medverkan att göra arrangemangen bättre. Jag hoppas du hör av dig! Jag heter Gunnar Eriksson med tel nr 070-6264610.

Man ska alltid prata med, och inte om.

BORLÄNGE MARKNADSGRUPP

Mer läsning

Annons