Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marknad på Åkerö

Annons

Helgen efter midsommar är det dags för Leksands sommarmarknad. Precis som tidigare år blir det ett evenemang i dagarna tre med marknadsstånd, tivoli och ankrace.

Men exakt var marknaden ska hålla till är ännu inte bestämt.

Kajenområdet är inte aktuellt i och med HSB:s planerade husbyggen.

Kring isstadion och på Lugnetområdet pågår byggarbeten i mängd i form av evenemangshallen, gymnastikhallen med mera.

Att som på höstmarknaderna stänga av centrala delarna kring torget är inte heller aktuellt.

- Nej, det vill vi verkligen inte. Det är svårt nog ändå att ta sig genom Leksand sommartid. Så vill vi inte marknadsföra Leksand för turisterna, säger Lars Andersson ordförande för LIF Fotboll.

Det mesta lutar nu åt att man kommer att återvända till en plats som år 1995 beskrevs i tidningen som "gott om spelrum med gräsytor som ger en somrig inramning och ett antal p-platser i direkt anslutning."

Bara polisen ger sitt tillstånd så kommer Leksands marknad att i år hamna i Åkerö mellan Rosn's lada och grusparkeringen.

- Det blir säkert bra. Det viktigaste är att vi har marknad och att det inte blir något uppehåll, säger Lars Andersson.

Samma helg som Leksands marknad kommer även Kapprodden i Leksand att äga rum och de två evenemangen hoppas kunna dra nytta av varandra.

Även midsommarhelgens tivoli kommer att finnas på grusplanen i Åkerö. Matvagnarna som brukar stå vid Sammilsdal kommer att vara där under midsommarafton, men sedan flyttas de till Åkerö och tivolit från och med midsommardagen.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons