Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marknad med spelmansdrag

Annons

Det är söndag och andra dagen på Lingheds marknad, snart ska det hållas dragning i båtlotteriet och från scenen hörs en gånglåt. Publiken sitter på bänkar framför ett lastbilsflak och är förvånansvärt stilla för att vara i spelmansstämning. Men det är trots allt marknaden och inte musiken som är huvudpunken på dagen.

- Det är väldigt vackert här, jag skulle gärna vara här på semester, säger Rana Pariq från Gävle som sålde kläder av alla sorter i ett av marknadsstånden.

Söndagen hade inte riktigt det rätta vädret för att handla lätta sommarkläder. Mitt på dagen blåste vinden kall och solen gömde sig bakom molnen på den smågråa majhimlen.

- Det har varit några stycken som frågat efter fleecetröjor, men tyvärr har jag inga med mig. I dag är det byxor som folk köper, säger Rana.

Stig och Sara-Lisa Lust från Edsbyn ger besökarna en chans att testa sig i klassiska sporter som pilbåge och yxkastning. Det är första gången i Linghed för dem, deras kopia av ett nybyggarläger syns annars oftast på countryfestivaler och träffar.

- Det är mest barnen som vill skjuta båge, men då och då kommer en expert som sätter fem pilar mitt i prick. Själv kan jag bli rätt duktig efter en sommar, säger Stig Lust.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons