Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marknad med jämlik striptease

Annons

Det är ett späckat program i dagarna tre och marknadsgeneralen sedan tio år tillbaka, Evert Ryen, ser fram mot en toppmarknad igen.

Upp mot tre hundra marknadshandlare har aviserat att man kommer till Malung och det blir ett brett utbud av varor. Som vanligt finns också Skoghs nöjesfält på plats i Tingslunden i centrala Malung med drygt tiotalet olika karuseller och olika åkdon,

- Det blev ju ett väldigt rabalder förra året då vi hade en kvinnlig strippa. I år har vi tänkt på jämlikheten och har både en manlig ocn en kvinnlig strippa på lördagskvällen på Orrskogen i Malung, säger marknadschefen Evert Ryen.

Den manliga striptören kommer från Brasilien medan den kvinnliga kommer från Havanna på Kuba. Med andra ord kommer det att bli internationell prägel på scenen på Orrskogen.

Men det kommer också att erbjudas dans till populära Fernandos orkester och det blir också disco för de yngsta och ett scenframträdande av "Gris-Nils" från Sunne i Värmland i puben på Orran.

- Vi har bara en kväll i år på Orrskogen och sedan har vi också en del framträdanden i Tingslunden och dessa bjuder vi publiken på, säger Evert Ryen.

Bland annat kommer Thomas Lundgren att göra två försök att slå världsrekordet i bolljonglering och detta sker på söndagen. Det blir också ett scenframträdande på fredagen i Tingslunden av tjejgruppen Diamont från Älvdalen. På nöjesfältet kommer det också under marknadsdagarna att vara både ett litet och ett stort godisregn.

Liksom tidigare är marknadsområdet efter Lisagatan från Tingslunden fram till torget vid turistbyrån efter gågatan och Evert Ryen räknar med att det kommer att finnas ett par kilometer med marknadsstånd.

Malungs Vårmarknad brukar besökas av upp mot 30 000 personer och med tanke på att man lovat tämligen bra väder kommer det återigen att bli tre riktigt stora festdagar i Malung. Det tror i alla fall marknadschefen Evert Ryen och hans medhjälpare i Malungs IF hockey och fotboll som arrangerar vårmarknaden.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons