Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marknad - bra för affären

Annons

Kan Lumsheden så kan vi resonerade Linghedsborna och tog marknadskonceptet för att få in pengar för att stötta byns butik.

För tredje året i rad hölls därför en marknad vid idrottsplatsen. Och publiken strömmade till för att titta och handla av 40-talet knallar som dukat upp sina bord med allehanda varor.

Men de kom också för att lyssna då marknadsarrangörerna i år satsat stort på underhållning. Där fanns både ett musikkafé och en utomhusscen.

Och musikutbudet var varierat så alla kunde få sin smak tillgodosedd. På musikcaféet bjöds mest folkmusik av bland andra Svärdsjö lilla spelmanslag men också andliga sånger.

Från utomhusscenen var det livligare tongångar. Där underhöll bland andra Janne Krantz med Bas från gamla Iggesundsgänget, Hälsingebandet Ymse Nahanna med egen rockmusik och det mycket populära Falubandet Basically the Same med irländsk pop och rock.

- Det här drog mycket folk så det konceptet tar vi nog med oss till kommande år, säger ordföranden i intresseföreningen Framtid i Linghed, Kjell Hansson.

Arrangörerna hade också anordnat ett marknadslotteri och alla 2 000 lotterna gick åt.

Högsta vinsten, en resecheck på 10 000 kronor, vann Anna-Britta Halvars. Två resechecker på 5 000 kronor gick till Inga-Lis Gullstrand och Sebastian Hedberg. Resechecker på 2 500 kronor vann Lars Wallin och Daniel Hansols.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons