Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Märkligt tjuvbesök i byn Alvik

Annons

I blåsten natten till tisdag slog tjuvarna till. På sex ställen i byn Alvik gick man in i uthus, garage, verkstäder och kontor.

- Man verkar ha valt ut de uthus och gårdar där det finns verktyg och maskiner, säger Kenta Lott på Sturandersgården mitt i byn, en av de drabbade.

- Det som grämer mig mest är att jag och en kompis satt uppe till tre på natten och alldeles runt hörnet har de sökt igenom uthuset utan att vi upptäckte det.

Tjuvbytet blev inte så stort om man ska räkna i pengar. Vad polisen hittills fått in anmälningar på är: två ficklampor, flera vinkelslipar, en hårddisk och en bärbar dator, en kofot, batteriet till en åkgräsklippare, fem plattor med läsk, baklyktan till en lastbil och diverse verktyg.

Flera av verktygen och vinkelsliparna har hittats i en kontorsbyggnad som verkar ha varit tjuvarnas slutmål. Där har man sågat upp ett värdeskåp som dock inte innehöll något av värde.

Samma kontor har även tidigare i år haft påhälsning av tjuvar och då blev bytet betydligt större än den här gången.

Tjuvarna häromnatten verkar ha tagit god tid på sig. Bland annat har man sorterat ut de läskkartor man ville ha och ratat andra sorter.

Och Kenta Lott är mycket förbryllad över tjuvarnas agerande på hans gård.

- Motorsågen står kvar, men man har tagit en stjärnskruvmejsel ur verktygslådan, skruvat loss vänster baklykta på lastbilen och sedan gått tillbaka och lagt skruvmejseln på grundstenen vid uthusdörren!

- Varför i hela friden gå tillbaka med skruvmejseln och varför stjäla mitt bakljus?

Den enda rimliga förklaring han kan komma på är att tjuvarna har en egen lastbil med trasigt bakljus som man fixat till för att inte bli stoppade av trafikpolisen och på så sätt avslöjas.

Flera av byborna som tidningen pratat med fruktar nu att tjuvarna kommer tillbaka.

- Det känns som om de bara var här och rekognoserade, men nu är vi beredda och kommer att agera om de kommer tillbaka, säger en av dem.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons