Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- Märklig ärendegång

Annons

Avvisningshotade ettårige Yosef, den syriske pojke som sedan födseln bott hos en stödfamilj i Pershyttan, får inte flyttas. I går fastställde Länsrätten i Dalarna det tillfälliga flyttningsförbudet av Yosef, som socialnämnden i Ludvika tagit. Nu har socialnämnden i Ludvika två veckor på sig att söka ett mer permanent flyttningsförbud.

Yosefs stödförälder Stefan Claesson tycker att beslutsgången i ärendet är märklig.

- Det är dokumenterat att kontakten mellan Yosef och hans biologiska mor inte fungerar, och pappan måste hålla sin linje att han inte vill ta hand om Yosef, annars blir han avvisad.

- Det är ju pojken som blir lidande.

Grustaget stängs inte

hedemora

u Grustaget i Grådö kommer inte att stängas vid årsskiftet som det var tänkt. Kommunen har tänkt om och vid ett extra sammanträde beslutade sevicenämnden att förlänga tillståndet i ytterligare tre år framåt.

Därmed tillmötesgår kommunen entrepenören Färdig Betongs önskemål om att att få bryta grus i ytterligare tre år för att få förutsättningar för en bra avslutning av verksamheten.

Servicenämndens ordförande Gertrud Hjelte säger att nämndens beslut gäller tre olika punkter:

- Vi förlänger i tre år, under tiden ska serviceförvaltningen jobba för att hitta en annan grus- eller bergtäkt i området samt att vi begränsar uttaget av grus under de tre åren till 300 000 kubikmeter grus.

Mer läsning

Annons