Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markbrand hotade bostadshus i Silfhyttan

Annons

Strax för klockan 15 på fredagseftermiddagen fick räddningstjänsten i Smedjebacken larm om markbrand i Silfhyttan. Det visade sig att branden börjat i en sorts tipp, en plats där byborna tippar trädgårdsavfall.

Under inledningen av branden hoppade den över en bäck och hotade ett bostadshus. Efter cirka en timme var branden under kontroll. Tippen ligger cirka 200 meter från bebyggelsen i Silfhyttan och där har byfolket tippat allt möjligt. Färgen på röken pekar mot att det fanns bildäck eller tjärpapp i det som brann.

Det blåste ganska kraftigt i området och lågorna stod stundtals flera meter höga. Branden fick fäste i undervegetationen i skogen och spred sig snabbt mot ett bostadshus i närheten. Branden var bara några tiotal meter från huset när räddningstjänstens personal lyckades få branden under kontroll.

För att begränsa spridningen gick även personal från räddningstjänsten in i området från Plogsbohållet. Tack vare att det fanns en bäck i närheten var det inga större problem med vattenförsörjningen.

Efter cirka en timme var branden under kontroll och räddningspersonalen gick över till att eftersläcka.

Mer läsning

Annons