Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maritas chansning gick hem

Annons

Hon beslutade sig för att öppna eget ett halvår efter uppsägningen. En chansning som gick hem och nu måste hon ha större lokaler för att utveckla verksamheten.

I onsdags öppnade hon den nya affären i före detta Presentboden.

- Helt underbart, jublar Marita.

- Jag har verkligen haft respons av folket i Grängesberg.

-Men det mest glädjande är att jag även har många kunder från Ludvika.

Den gamla butiken hade endast 57 kvadratmeter och numera inryms Maritas Gardin&Presentbod i hela 227 kvadratmeter.

- Vem kunde drömma om något liknande för 18 månader sedan! Det vare en chansning från min sida, men jag gjorde rätt.

Marita vill väldigt gärna framhålla den positiva bilden av Grängesberg.

-Absolut. Trots alla negativ tongångar om Grängesberg så märks en klar och tydlig positiv trend i samhället. Vi är många företagare som känner av detta, understryker hon.

Marita har alltid drömt om att få bli egen företagare. När hon väl fattat beslutet var det en och annan som tvivlade på någon långvarig verksamhet.

- Visst var det så men om man ger sig attan på att jobba hårt och målmedvetet så kan man lyckas, även i Grängesberg.

Hennes filosofi är att ha ett brett sortiment av garner, tyger och specialprodukter för hemarbete. Dessutom kompletterar hon verksamheten med presentartiklar av olika slag. Inte minst leksaker i tyg och mjuka material.

- Jag vill ha ett utbud som passar alla. Ett brett sortiment men även lite dyrare kvalitetsvaror. Det gäller att göra alla nöjda.

-Jag är alltid optimist och tror på framtiden. Folket är köptroget och nu hoppas jag även på turisterna och då inte minst norrmännen. De norrmän som flyttat hit under senare år är ofta och handlar hos mig.

Tillsammans med maken Håkan och barnen Jesscia och Angelica har det varit en hektisk tid innan den nya lokalen blev klar.

- Men det har inte enbart varit jobbigt utan även väldigt roligt att se hur allt har vuxit fram. För mig som företagare blir det inte mycket fritid. Min fritid har jag i affären, skrattar Marita.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons