Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marit prisas för sitt konsumentarbete

Annons

Marit Paulsen fick i går dela det nyinstiftade Konsumentpriset med Hushållningssällskapets matkonsulenter.

- Vi hoppas att någon annan EU-parlamentariker kommer att fylla det tomrum i konsumentpolitiken som uppstår när Marit Paulsen slutar i parlamentet, sade Inger Persson som är ordförande i Sveriges konsumentråd.

Här är juryns motivering:

"Hon är en äkta förkämpe för konsumenternas rättigheter både här hemma och i EU. Marit Paulsen har en förmåga att både skapa opinion och samtidigt driva frågor framåt i det politiska och byråkratiska maskineriet. Maten är hennes hjärtefråga och alldeles särskilt livsmedelssäkerheten. Hon har stridit hårt för ett "matens FBI" i EU och för att djuren i livsmedelsproduktionen ska behandlas väl."

Hushållningssällskapets matkonsulter får priset för sitt långsiktiga och gedigna arbete med utbildning för företag, myndigheter och privatpersoner. Priset är 10 000 kronor och delas mellan vinnarna.

Nu måste dubbdäcken av

u Senast fredag ska dubbdäcken vara av för den här säsongen.

1 maj-30 september får inte dubbdäck användas om det inte är vinterväglag.

Anledningen till lagen är enligt däckbranschens informationsråd att sommardäck är säkrare när det är sommar-väglag.

- Vinterdäck har en annan konstruktion och en mjukare gummiblandning som ska fungera när det är kallt och vinterväglag. Det är dåligt för trafiksäkerheten att köra på dubbfria vinterdäck på sommaren.

Sommardäcken ska ha ett mönsterdjup på minst 33 milimeter.

Mer läsning

Annons