Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marinder ny rektor på Park

Annons

Det var 1996 som beslutet togs att de två rektorstjänsterna i Västra området skulle slås ihop till en. Vid den tidpunkten var Britt-Marie Pettersson rektor på högstadiet, och fick därmed ta över de andra skolorna - Lilla Park samt dagisen på Kyrkbacken och Furuvägen.

- Jag kommer ihåg att det var tufft, berättar hon.

- Och på senare år har arbetsuppgifterna ytterligare utvidgats, på grund av den individuella lönesättningen, som rektorerna måste diskutera med samtliga anställda.

1997 tog Lena Haneskog över rektorsjobbet. Pettersson gick då över till Lorensbergaskolan. Ända sedan dess har Haneskog varit rektor för de fyra skolorna.

- Med sina cirka 80 anställda är området det största av alla i Ludvika kommun, fortsätter Pettersson, som numera arbetar som områdeschef för södra området och under sommaren även som ställföreträdande chef för social- och utbildningsförvaltningen.

- Det är för mycket för en person att hålla reda på, och Lenas arbetssituation har varit väldigt pressad, säger Pettersson.

Efter diskussioner mellan Haneskog, social- och utbildningsförvaltningens chef Peter Svantesson och Barbro Nystedt, chef för västra området, beslutades att situationen inte längre var hållbar.

Från och med nästa vecka delas därför arbetsuppgifterna på två tjänster. Britt Marinder från Ludvika blir då ansvarig för högstadiet. Till en början tillsätts hon som vikarie på ett år.

- Det beror på att vi väntar på rapporten från en översyn av ledningsorganisationen i förvaltningen. I oktober ska en konsult från Stockholm ha lagt fram ett förslag på den framtida organisationen, och tills dess vill vi inte fatta några bestående beslut.

- Att vi valde just Britt bland de två sökande beror på hennes kvalifikationer, berättar Barbro Nystedt.

Hon är utbildad fritidspedagog och har tidigare arbetat både som arbetsledare inom förskolan och föreståndare för olika verksamheter. Hennes senaste jobb var på Lernia, där hon sålde, administrerade och höll i utbildningar för skolors personal.

- Jag hoppas att min kompetens ska komma till nytta på Parkskolan, säger Marinder.

- Mitt mål är att skapa en god stämning på skolan. Både bland personal och elever, samt mellan de båda grupperna. Alltihop syftar till att skapa en så bra skola som möjligt för ungdomarna.

- För att uppnå det måste vi som arbetar på skolan dra mot samma mål. Jag hoppas att jag ska kunna ta tillvara på all den kunskap och erfarenhet som finns samlad i personalkåren här på Parkskolan, avslutar Britt Marinder, ny rektor på Parkskolan.

STINA ANDERSSON

Mer läsning

Annons