Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marie bubblar av glädje

Annons

Marie Westerblad har jobbat hårt för att förverkliga sin dröm om ett dag-spa. 40-timmars arbetsveckor räcker inte till för att driva företaget, det har blivit jobb långt in på kvällarna. Att driva företaget är en livsstil menar hon.

- Det känns otroligt att man äntligen får hjälp när man satsat miljonbelopp på egen hand, säger Marie Westerblad om det landsbygdsbidrag hon fått beviljat av länsstyrelsen.

Det visade sig att det var värt att spendera ett antal timmar på att fylla i blanketterna för bidragsansökan.

- Det finns ju de som är experter på sådant, och har tid att ägna sig åt att söka bidrag. Jag är ingen expert och blev så glad att jag blev tårögd när jag fick bidraget beviljat.

Marie hade god hjälp av Monica Rönnlund, vd för Hedemora näringslivsbolag, med att fylla i blanketterna.

Landsbygdsbidraget är stöd för Marie Westerblads senaste investering, en bubbel-pool. Bidraget utgör högst 20 procent av den totala investeringskostnaden för poolen som ligger på drygt 200 000 kronor.

För åtta år sedan började Marie drömma om ett eget dag-spa. Innan dess hade hon tillbringat fem år i USA och några år i Stockholm. För fem år sedan öppnade hon sin hudvårdssalong mitt i stan. Undan för undan har hon byggt ut sin verksamhet.

Visst har hon tvekat ibland, men ägaren till fastigheten som inrymmer Maries salong, Kenneth Rooslien, har stöttat henne.

- Jag går på känsla och intuition, och det här känns rätt. Jag har aldrig ångrat att jag gav mig in i det här. Rik blir man inte, men man uppskattar andra saker när man blivit äldre. Det går att satsa i en stad av Hedemoras storlek, bara man tror på det man gör.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons