Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marianne sjunger in Cypern i EU

Annons

Marianne Östlund från Komtillmåtta gård sjunger in Cypern i EU.

- Jag ingår i en liten svensk damkör som ska medverka när Cypern på lördag firar inträdet i EU, berättar Marianne, som tidigare sjöng i kören Salig blandning i Gagnefs församling.

För ungefär ett år sedan lämnade Marianne, som tidigare arbetat vid Moelven dalaträ, hembygden för att tillsammans med sambon Göran Svensson bosätta sig i byn Oroklini i Larnaca på Cypern.

- Vi driver en agentvaruverksamhet inom trävarubranschen, berättar hon.

Den 1 maj blir den södra delen av Cypern medlem av EU och det kommer att firas med pompa och ståt. De stora och officiella festligheterna äger rum i Nicosia och Cyperns kulturministerium har frågat de nuvarande EU-ländernas ambassadörer och konsuler om de kan medverka till att sätta internationell färg på högtiden.

- Svenska föreningen fick en förfrågan om den kunde stå för ett programinslag och föreningens damkör Northern Lights, som bildades i januari, lovade att ställa upp. Vi är ett tiotal kvinnor som kommer att sjunga sånger som Nu grönskar det och Så skimrande var aldrig havet, berättar Marianne.

Men det här är inte det största Marianne varit med om under sina ungefär tio år som körsångare:

- Jag hade förmånen att få vara med när Salig blandning sjöng för påven och vid ett par tillfällen har jag också fått sjunga i Dalhalla. Det smäller högt.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons