Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Margot svarar om insatsstyrka

Annons

Svar till Birger Hansson, 12/1:

Jag läste din insändare i Nya Ludvika Tidning den 12 januari där du skriver om ditt förslag att inom EU organisera en skogsarbetarkår för att ta hand om insektsangripen och stormfälld skog i EU. Du skriver även att du inte har fått något svar ifrån mig.

Vi har ju tidigare haft korrespondens angående skogsvård i Frankrike.

Men ditt senare brev som gäller upprättandet av en EU-insatsstyrka för att ta hand om stormskog har dessvärre inte kommit mig till handa förrän nu. Brevet fastnade hos en av mina medarbetare och jag kan bara beklaga det inträffade.

Jag får hundratals brev per vecka från hela Europa och är noga med att alla brev ska besvaras eftersom dialogen mellan väljare och folkvalda är en viktig del av en fungerande demokrati.

I ditt brev föreslår du att EU-bör sätta upp en särskild EU-insatsstyrka för att hjälpa till vid naturkatastrofer och den skulle säkert kunna göra stor nytta. Jag har tidigare nämnt för dig att det på generaldirektoratet för miljö finns en enhet som arbetar med skogsfrågor. Det finns även en enhet som arbetar med civilförsvar. Information om det arbete som bedrivs där kan du läsa på:

http://europa.eu.int/comm/environment/civil/index.htm

Som du kan se där arbetar man nu med att bygga upp ett samarbete för beredskap vid naturkatastrofer inom EU. Jag har därför bett enhetschefen Pia Bucella att titta på ditt förslag för att se om det går att passa in deras arbete. Om du vill komma i direktkontakt med henne har hon telefon: +32 2 295 40 99 eller via e-mail Pia.Bucella@cec.eu.int

Jag beklagar än en gång att du aldrig fick något svar på ditt brev. Tack för ditt engagemang!

MARGOT WALLSTRÖM

Mer läsning

Annons