Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Margit samlar in julklappar till barnen i Lettland

Annons

- Förhållandena i Malta, där jag håller till, blir bara sämre. Det har till och med blivit ännu sämre sedan Lettland kom med i EU-gemenskapen, suckar Margit.

Arbetslöshet, fattigdom och drogmissbruk är vardagsmat ute på landsbygden,

- Skolan i Malta, dit mycket av hjälpverksamheten går, har blivit rånad sju gånger. Senast i somras, när eleverna var i kyrkan, passade tjuvarna på, berättar Margit.

Men hjälpen från folket i hela Dalarna har förstås betytt mycket för människorna här. Många har fått en drägligare tillvaro och skolan fungerar tack vare hjälp med skolmöbler, material och annat.

- Det finns trots allt en hel del solskenshistorier att berätta i allt elände, säger Margit.

Den 21 november åker Margit på sin 68:e hjälpresa till Lettland. Och nu behöver hon hjälp att samla in prylar. Listan kan göras hur lång som helst. Här är några önskemål:

- Jag behöver möbler, soffor, sängar, sängbord, stolar, hyllor, frysskåp modell mindre, diskbänk, symaskiner och tyger.

- Jag behöver också sommarskor, fotbollsskor, storlek 37, 38, och 39. Däremot är behovet av kläder just nu inte så överhängande, säger Margit.

Och så är det det här med julklappar.

- Julen närmar sig och vi brukar ge barnen en julklapp. Skolmaterial i alla de former, till exempel, block, pennor och kritor, kan vara en bra julklapp.

- Men det kan vara mycket annat också, säger Margit som behöver klapparna senast den 10 december.

Hör av er till Margit på telefon 070-310 41 45 om ni kan bidraga och fylla förrådet med Margits önskelista och julklappar.

- Jag har två lastbilar klara, jag hoppas kunna fixa en till innan resan den 21 november, säger Margit som alltid levt efter devisen: "Man klarar allt. Det som är omöjligt tar bara lite längre tid".

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons