Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Margit Sahlin

Annons

Teologie hedersdoktor Margit Sahlin, Stockhom avled lördagen den 1 mars på Mora lasarett i en ålder av 88 år.

När Moras kyrkklockor ringt in helgen inför fastlagssöndagen och det 79:e Vasaloppet hade Margit Sahlin redan gått in i den eviga vilan. De sista dagarna av sitt liv vistades hon i sitt fritidshus i Styrsjöbo, Leksand.

Hon var Sveriges första kvinnliga präst och Sveriges första kvinnliga kyrkoherde. Uppdragen under hennes långa liv var många och omfattande. Hennes insats och glöd väcker stor beundran. Margit Sahlin skapade bland annat S:a Katharinastiftelsen. Katharinastiftelsen är en öppen mötesplats för samtal mellan olika människor från kyrka, samhälle och vetenskap. I november besökte Moraprästerna Katharina i samband med en samtalskväll om frälsningen. Vi träffade Margit Sahlin och vi fick vara med om ett uppfriskande samtal mellan Annika Hagström och Stanley Sjöberg.

Margit var som alltid varm, personlig och intresserad. Margit Sahlin var aktiv och engagerad in i det sista. Söndagen den 19 januari predikade hon för sista gången i samband med en ekumenisk gudstjänst i Oscars kyrka. Margit Sahlin var en av vår kyrkas stora personligheter. Vi tackar Gud för hennes liv. Vila i frid tills morgonen gryr.

GUNNAR KÄRRBOM

Mer läsning

Annons