Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Margit Rapp har fått en ny lokal

Annons

- Jag fick hämta nycklarna i går, det var en skön känsla, säger Margit.

- Det har varit en orolig tid efter det att vi fick reda på att vi måste flytta från lokalen på Herr-hagen, erkänner Margit.

- Jag har inte sovit speciellt bra den senaste tiden, men nu känns det underbart, säger hon.

Gårdagens besked att Margit nu får ta över lokalen på Norra Järnvägsgatan, innebär förstås att Margit orkar kämpa vidare några år till med sin hjälpverksamhet.

- Nu kan vi samla ihop alla grejer vi har utspridda lite här och där, men vi tar inte emot några nya grejer förrän nästa vecka. Vi måste städa upp och komma i ordning på nya stället först, säger Margit.

I lokalen på Norra Järnvägsgatan finns mycket utrymme och en nödvändig lastkaj.

- Kommunen kommer att sänka värmen i lokalen, vi får hälften varmbonat och hälften av utrymmet kallt. Det blir bra, säger Margit.

Redan i helgen, kommer Margit och Erik att köra grejer till den nya lokalen.

- Vi planerar att åka över med en ny hjälpsändning i slutet av mars, sedan är det dags att börja planeringen för lägret i sommar för lettiska barn.

- Även där är det lite oroligt just nu, vi har inget kök ute i Haraldsbo och så saknas det pengar för att ta hit barnen.

- Men det brukar alltid lösa sig, mycket tack vare folket i Falun och Dalarna som är otroligt hjälpsamma, säger Margit, som känner en nytändning nu när lokalfrågan är löst.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons