Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Margit Olmarks

Annons

Vår kära syster Margit är död, efter långt och tåligt buret lidande. Det är tomt efter henne.

Margit växte upp i Gustafs och utbildade sig till kontorist. Hon hade anställningar i cirka 15 år, längsta tiden på Lantbruksnämnden i Falun. På sina arbetsplatser var hon mycket uppskattad för sin duglighet, sin plikttrohet och sitt goda humör.

Så träffade hon Bertil, de gifte sig och han byggde ett eget hem åt familjen i Stora Skedvi. Margit valde snart att ägna sig åt hem och familj. Margit och Bertil levde nära varandra på ett sätt som kanske inte är så vanligt nu för tiden.

Dottern Berit med familj var hennes stora glädjeämne. Belysande är att dottersonen Björn ringde henne så gott som varje dag. Det är inte vanligt att tonårspojkar gör något sådant.

Margit sörjde över att hon på grund av sjukdomen inte kunde vara med när dotterdottern Åsa nyligen tog sin studentexamen.

Margit var en kvalitetsmänniska. Hon var anspråkslös, ordningsam, ärlig, humoristisk. Hon var sina vänners vän. Hennes omtanke om släkt och vänner gjorde att hon ställde upp närhelst någon behövde hjälp.

Vi, hennes bröder, har alltid haft nära gemenskap med henne. Aldrig sades ett ont ord oss emellan. Dagen innan hon dog var Erik en stund hos henne och kunde känna fin kontakt in i det sista.

Vi och våra anhöriga kommer att minnas Margit med stor glädje och tacksamhet.

ERIK BOND

Mer läsning

Annons