Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Margaretas barnsång stimulerar

Annons

För några år sedan var det ganska tunt med de riktigt små barnen i Siljansnäs. Sett till de senaste två åren är det helt annorlunda. Många barn har fötts i bygden, och med tanke på alla inflyttade småbarnsfamiljer, kan man tala om en babyboom, menar Margareta, som annars är kantor till professionen.

Margareta Störling leder barnsången och både barn och vuxna är med på noterna. Margareta ledde till att börja med barnsången i Leksand under ett år. Sedan ville hon prova på i Siljansnäs.

- Det slog väl ut.

Det slog så väl ut att Margareta slutade med barnsången i Leksand och koncentrerade sig helt på Siljansnäs. På torsdagseftermiddagar leder hon barnsång även för treåringar och lite äldre.

-Då får de också ta med småsyskonen om de vill. Då lägger jag in lite med avancerade lekar och tar med lite rytminstrument.

Barnsången har också en social poäng. Barn och föräldrar får träffas och umgås.

-Det är jätteviktigt att man sjunger tillsammans. Det är bra för barnen att få höra föräldrarnas röster.

Efter barnsången träffas barn och föräldrar en trappa ned för lek och fika.

-Jättemysigt, tycker en av föräldrarna, Maria Bäck. Dels får barnen träffas innan de börjar på dagis, dels får vi träffa andra mammor och pappor.

Marcus Zetterlund är inne på samma linje.

- Det är ruggigt trevligt. Kanonbra att få träffa andra barn och föräldrar. Det blir en skön omväxling för barnens del. De är helnöjda.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons