Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mårdjägare tipsade om inbrottstjuvar

Annons

ORSA En mårdjägare upptäckte på söndagsförmiddagen att några personer var i färd med att lasta gods vid ett fritidshus vid Helvetesfallet. Tack vare jägarens iakttagelser kunde polisen senare på dagen klara upp en inbrottsstöld.

Mårdjägaren visste vem som äger det aktuella huset och fattade misstankar när han såg de två, som han tyckte, obehöriga personerna vid huset. Han larmade därför polisen och gav ett bra signalement på både personer och fordonet de färdades i. Senare ertappade en polispatrull två kända knarkmissbrukare i Skeerbacken vilka visade sig vara inbrottstjuvarna.

Gärningen är nu erkänd av tjuvarna och målsägaren får tillbaka sina tillhörigheter. Därmed har gärningsmännen försatts på fri fot i avvaktan på påföljd.

Brinnande tv förstörde villa

ROT. Räddningstjänsten larmades vid åttatiden på lördagsmorgonen till en villabrand i Rot. Barnen i familjen hade sett på tv när den plötsligt började brinna. De hämtade föräldrarna och fadern i familjen försökte släcka branden. Den hade dock ett så hastigt förlopp, att han fick ge upp. Mannen ådrog sig rökskador och fördes till Mora lasarett. Räddningstjänsten kunde snabbt släcka elden i tv-rummet, men den större villan och bohaget rökskadades kraftigt.

Mer läsning

Annons