Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus larmar om larmbrist

Annons

Vid två tillfällen på kort tid har Slättaskolan utsatts för inbrott. Nya datorer har blivit bytet, och detta retar eleverna som använder sig av datorerna i ämnen som bland annat svenska och matte. Eftersom skolan saknar larm verkar det inte särskilt svårt för en tjuv att ta sig in på skolan och plocka åt sig en dator.

- Skolan säger att de inte har råd, berättar Marcus Sjöstrand på skolans tre-fyra - Vide, upprörd över förlusterna. Men nu har vi fått nog - vi kräver larm på skolan.

- Samtidigt är det lite mystiskt, fortsätter Marcus. Tjuvarna verkar veta exakt när skolan får nya datorer. Samma natt efter det att nya Dell-datorer kommit, stals alla. Och nu får vi använda de gamla igen.

Slättaskolans rektor Birgitta Carlson Höök bekräftar att pengar till larm saknas för tillfället, men hoppas på en förändring.

- Förhandlingar pågår mellan fastighetsägaren Kopparstaden och skoldistriktet Varpan, förklarar hon. Det gäller både larm och en bredbandsuppkoppling för Internet.

Inget datum för en eventuell investering finns, men Birgitta Carlson Höök tror att skolan kommer att vara larmad någon gång under året.

JENS NORBERG

Mer läsning

Annons