Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mår dåligt nog ändå

Annons

Jag har med anledning av värk och omotiverad trötthet sökt hjälp hos en av läkarna på Svärdsjö vårdcentral. Jag upplever att jag blivit ifrågasatt och inte trodd. Jag blev uppmanad att lämna halsprov, vilket kändes som ett hån då halsen var det enda stället jag inte hade ont på. Jag ser inte sambandet muskelvärk och halsinfektion.

Jag lämnade inget halsprov då jag har en känslig kräkreflex och känner starkt obehag. Läkaren lovade att ringa tillbaka såsom brukligt enligt rutinen är. Men detta skedde inte. Jag sökte honom själv under två dagar, och då jag fick kontakt påtalade han halsprovet. Jag ville då lämna ett sådant eftersom han ansåg det viktigt, vilket jag från början inte förstått. Till min förvåning fick jag svaret att det inte spelade någon roll. "Vi är färdiga med varandra, du får se dig om efter en annan läkare".

Får det gå till på detta viset?

Är inte läkaren där för att hjälpa och se patienten? Kan han i egenskap av läkare välja sina patienter samt neka mig hjälp? Vart vänder jag mig för att få hjälp?

Finns det inte läkare med ork, tålamod och intresse som vill hjälpa i stället för att kränka, ifrågasätta och misstro när man som jag redan mår uruselt. Jag mår dåligt nog ändå utan att behöva bli illa bemött.

Ledsen tjej som vill slippa värk

Förnedringskassan

Försäkringskassan borde byta namn till förnedringskassan. Läkaren där sitter och bedömer att sjuka människor är arbetsföra, och drar plötsligt in pengarna utan att hjälpa de sjuka med rehabilitering.

Vad gör ni med dem som verkligen är sjuka?

Den som är sjuk hamnar väl till slut på psykiatrisk avdelning och kanske då kan få den hjälp försäkringskassans läkare inte gav.

Är det riktigt att det bara är pengarna som räknas? Jag som trodde att våra skattepengar skulle vara till för att hjälpa dem som verkligen behöver.

Vi är många som började arbeta vid 15-16 års ålder med tunga jobb och vi har hållit på i 40 år. Är det konstigt att våra kroppar är både trötta och sjuka?

Jag ser fram emot ett svar.

Inget egenvärde längre

Mer läsning

Annons