Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Människan måste ta ansvar för sitt eget liv

Annons

Ebberöds bank i Älvdalen skickar alkoholister till Sveriges dyraste behandlingshem Minnesotamodellen för 100 000-tals kronor. De har inställningen att vila upp sig, få tre mål mat om dagen och gratis hyra, så att de orkar hem och supa igen.

Detta är ett hån mot pensionärer och sjuka. En pensionär har knappt mat för dagen och har inte råd med mediciner. Nerdragningar inom åldringsvården och sjukvården, läkarna måste snart börja med prislistor och årsmodeller. Jag har själv fått välja mellan att sluta att röka och bli opererad. Valet var enkelt, jag har aldrig mera rökt.

Det finns människor som har inställningen: varför jobba när man får lika mycket pengar ändå? Min inställning är att arbete är 75 procent av livet. Politikerna skyller på att alkoholism är en sjukdom, det är helt rätt. Men en människa måste ta ansvar för sitt eget liv, livet är trots allt frivilligt. Det är meningslöst att kosta på folk som har tappat all heder, samvete och skam.

Jag anser att två chanser är tillräckligt. Får man 4 200 kronor i a-kassa varannan vecka och fri hyra så kan det inte bli bättre.

Besviken skattebetalare

och arbetare

Mer läsning

Annons