Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Manifestation mot droger planeras

Annons

Kommunens förvaltningschefer har enats om att stå i spetsen för en manifestation mot droger. Förslaget får stöd av politiker.

- Det är en viktig markering från vuxenvärlden att droger inte accepteras, säger kommunchefen Ann-Katrin Sundelius, som tillsammans med ansvariga för skola och socialtjänst har tagit initiativet till manifestationen.

Det är en gemensam aktion som kommunen vill genomföra tillsammans med polisen och brottsförebyggande rådet. Samhällets inställning till droger och droganvändning ska manifesteras.

- Formerna för manifestationen är inte klara. Vi ska ha ett seriöst upplägg så att man verkligen tänker till. Vi kommer att titta på hur andra kommuner har gjort, berättar Ann-Katrin Sundelius.

Under den senaste tiden har det tagits flera steg mot en ökad drogmedvetenhet inom kommunen. En drogsamordnare, Susanne Mårtensson, har anställts. Ungdomar har intervjuats, bland annat om droger, i en ungdomsenkät.

- Ungdomarna säger att det är lätt att få tag i droger, säger Ann-Katrin Sundelius som menar att manifestationen är viktig då det varit mycket diskussioner bland ungdomar om droger.

Vid kommunstyrelsens senaste möte lades förslaget om en manifestation fram. Politikerna ställer sig bakom förslaget.

- Manifestationen bör genomföras före jul och tillsammans med polisen och andra organisationer, säger centerpartiets kommunalråd Gun Drugge.

KARIN PAULSSON

Mer läsning

Annons