Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Manifestation för de apatiska flyktingbarnen

Annons

120 personer kom till Järna kyrka på sönagskvällen för att manifestera för de apatiska flyktingbarnen som hotas av utvisning ur landet.

Huvudtalare var det tidigare språkröret inom miljöpartiet, Ragnhild Pohanka, numera verksam inom den politiskt obundna Asylgruppen. Hon kritiserade den hantering och den misstro som tidigare omgärdat ärendet med de apatiska flyktingbarnen.

- Migrationsministern förstår inte vad vi säger, vi talar inte samma språk, sade Ragnhild Pohanka som ansåg att folket nu måste resa sig upp och säga ifrån.

Hon hävdade ändå att det i dag inte finns några tvivel om äktheten i dessa barns tillstånd och att även expertisen kommit fram till denna slutsats. Talade under manifestationen, som leddes av Camilla Strömberg, gjorde även Gunnel Bruér från Rädda Barnen.

För musiken svarade Järna kyrkokör, Harry Karlsson, Cittragruppen, Nås spelmän samt Kjell Walfridsson och Jan Karlsson. Som avslutning sjöng kantorn Peter Resare, Anthem, ur Chess akompanjerad av Ulla Skoglund på orgeln, ett framförande som tackades med stående ovationer av de runt 120 personer som kommit för att manifestera.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons