Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mångkulturellt möte

Annons

En folkfest utöver det vanliga, hoppas klubben på när det mångkulturella Borlänge ska visas upp. Att det sker just i samband med matchen mot topplaget Assyriska passar kanske särskilt bra. Serik fans kommer att ta emot Assyriskas fans före matchen, för gemensam promenad till gammelgården där det bjuds på fika och glass. Assyriska är en invandrarförening i Södertälje.

Det mångkulturella ska märkas på fler sätt, även i halvtid då somaliska föreningen Saham och svensk-albanska föreningen serverar mat, tillsammans med invandrarenheten.

- Brage jobbar inte bara med fotboll. Vi tar hand om ungdomar, jobbar socialt med uppfostran, mot rasism, säger Jörgen Isaksson och nämner projektet "Brage tar ansvar i samhället".

Varje lördag tar spelare och ledare hand om mellan 60-80 invandrarungdomar i Vallen, för olika aktiviteter, mest fotboll.

Kring arrangemanget på söndag samarbetar Brage, kommunen, Tunabyggen, fallskärmsklubben Dala och Sprida reklambyrå, som tagit initiativet till det hela.

- Fotboll förenar och engagerar, oavsett hudfärg och kulturell bakgrund, som Ann-Louise Ebberstein, Sprida, uttrycker saken.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons