Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mängder av datorstölder

Annons

De senast dagarna har det varit ovanligt många inbrott där datorer stulits i Falun. Under helgen har minst ett dussin försvunnit. Och polisens uppmaning att inte ställa datorer på ett bord vid ett fönster har inte hörsammats av alla. I många fall har tjuven bara knackat sönder glasrutorna och lyft ut datorn.

Detta skedde vid ett inbrott i går vid tvåtiden på natten där tjuven klättrade upp på ett mellantak på en byggnad vid Norra Järnvägsgatan, krossade fönstret och stal en dator ur ett kontor på andra våningen. Polisen har fått fina skoavtryck efter den tjuven.

Ett annat inbrott skedde på Magasinsgatan vid femtiden. Där krossades två glasrutor på bottenvåningen. Ett vittne såg två tjuvar springa iväg med stöldgodset i händerna. Vad som försvann vet man inte än men polisen fick skoavtryck även där. I ett annat kontor på samma gata krossades två fönster på andra våningen och två datorer som fanns på bord intill fönstren lyftes ut. Där har en stege använts för att ta sig upp till fönstren.

Och under helgen har två olika fönster krossats hos Försäkringskassan på Myntgatan och två datorer med skärmar har lyfts ut. De datorerna var värda 41 000 kronor.

Även Lantmäteriet på har haft inbrott i helgen. Där har ett fönster krossats och någon har klättrat in och lyft ut två datorer på Trotsgatan.

Hos ett annat företag på Åsgatan försvann en bärbar dator i går förmiddag från ett olåst kontorsrum i närheten av ytterdörren till företaget.

Under helgen krossades också fönster på ett par dörrar i Slättaskolan och fyra kompletta datorer bars ut. De datorerna var fästa med vajrar men metallöglan som vajrarna var fästa vid hade klippts av. Slättaskolans datorer var så nya att de inte hade hunnit installeras innan de stals.

SVEN HALLERDAL

Mer läsning

Annons