Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många vinster med att vara drogfri

Annons

- Det är nog det största prisbordet som vi haft någonsin. Vi lottade ut priser för cirka 40 000 kronor under finalkvällen och totalt under kampanjen har vi haft vinster för 50 000 kronor, säger Dölgårdens föreståndare Stefan Reuterwall som redan på 80-talet var med och startade ungdomskampanjen som nu blivit något av en tradition.

De finaste vinsterna som lottades ut var en cykel, mountainbike, som var första pris, tvåan fick en tv med inbyggd video och trean fick en tv.

15 fina vinster lottades ut och gick till Patrik Ho, Roger Persson, Sandra Magnusson, Mattias Emilsson, Jenny Mattsson, Daniel Lissman, Lucas Pettersson, Therese Levin, Madeleine Haltorp, Robin Gradin, Emma Helmersson, Hannah Johansson, Malin Göthberg, My Larsson och Olof Davidsson.

Cirka 200 ungdomar mötte upp till avslutningskvällen på Orrskogen där det utöver prisutdelningen också var diskotek och diverse tävlingar.

Stefan Reuterwall berättar att den drogfria kampanjen är i förändring och med start nästa höst kommer kampanjen att omfatta två perioder, både en månad på hösten och två på våren.

- Startskottet för den nymodigheten blir en stor ungdomsmässa som vi ska arrangera i Malung hösten 2005. Bakom mässan står de kommunala fritidsanläggningarna Dölgården, Sportfältet och Skinnarbadet tillsammans med idrottsrådet, berättar Stefan.

- Tanken med mässan är att föreningslivet ska komma och visa upp sig både för våra egna ungdomar och för inflyttande gymnasieelever. Ur drogförebyggande synpunkt är det mycket värdefullt om ungdomar kan komma in i en bra fritids- och föreningsverksamhet, säger Stefan Reuterwall.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons