Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många viltolyckor efter riksväg 70

Annons

Natten till lördagen inträffade en ny viltolycka på riksväg 70 i Gräv.

- Det var den 16:e rådjursolyckan i byn sedan början av december, berättar Tage Edvinsson, som är eftersöksansvarig vid viltolyckor i den nordvästra kommundelen.

Enbart i år har det inträffat åtta rådjursolyckor på riksväg 70 mellan avfarten till Djura och restaurangen i Gräv.

Tage Edvinsson uppmanar bilisterna att respektera de viltvarningsskyltar som satts upp.

- Många rådjur har sökt sig ner till bebyggelsen med anledning av det stora snödjupet och kanske även för att undkomma skogens rovdjur, säger han.

Det finns stor anledning att köra försiktigt på riksvägen genom hela Gagnefs kommun.

- Under fjolåret hade vi 33 viltolyckor på 70:an mellan Djurmo och Gräv, berättar Edvinsson, som beskriver riksvägen som en viltriskväg.

Trägen man

avtackad

DJURÅS

u Torleif Lundh, Rista, har avtackats efter 21 år i styrelsen för Gagnef-Mockfjärds jaktvårdskrets. Det skedde under kretsens årsmöte i Bodarnas bystuga. Kretsbasen B Enar Swärd berättade att Torleif valdes in i styrelsen 1981, ett år innan Enar själv kom med i styrelsen. Han överlämnade ett presentkort och tackade Torleif för ett mycket gott arbete och inte minst för ett fint samarbete.

Under årsmötet tackades också Lennart Warg och Tage Edvinsson för förtjänstfulla arbetsinsatser i kretsorganisationen. Lennart och Tage fick två böcker var.

Dessutom uppvaktades de främsta i den gångna höstens kretsmästerskap i älgbaneskytte. Mästerskapet vanns av Per Hellestig före Sven-Olof Larsén och Kent Andersson.

Jägareförbundet lottar ut en jaktdag på Kullen bland deltagarna i varje krets mästerskap och jaktdagsvinnare i Gagnef blev Kent Andersson.

Över 50 medlemmar deltog i årsmötet och de informerades om att det under jaktåret fällts 109 vuxna älgar inom kretsen. Det kan jämföras med 103 under närmast föregående år. Kretsstyrelsen består av B Enar Swärd, ordförande, Göran Pers, vice ordförande, Kalle Andersson, sekreterare, Lars Frimodig, kassör, samt Sture Bergvall.

Mer läsning

Annons