Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många ville se på gamla foton

Annons

-Intresset var väldigt stort och folk är fantastiskt hjälpsamma.

Det säger Lund Rosita och Hars Rune Eriksson, som för en tid sedan arrangerade en fotoutställning i Jannesgården. De visade gamla bilder av Malungsfotografen Bengtlars Edvin Olsson, tagna för 70-80 år sedan i Malung med omnejd.

Syftet med utställningen var att få bilderna identifierade. Totalt var det cirka 1 500 fotografier som fanns med i utställningen på skärmar och i pärmar.

- Vi lyckades få ungefär hälften av bilderna helt identifierade med namn och platser. 700 besökare kom dit och hjälpte till, många kom flera gånger sedan de varit iväg och hämtat uppgifter. Engagemanget var fantastiskt stort, berättar Hars Rune.

Nu har han fullt jobb en tid framöver med att komplettera och registrera alla uppgifter som han fått in. Och arbetet med att identifiera bilderna tänker han fortsätta med.

- Det är möjligt att vi gör ett nytt försök till hösten och ställer ut bilderna igen för att komma en bit till. Bildsamlingen får ju ett helt annat värde för framtiden om personerna på bilderna är identifierade med namn, säger Hars Rune Eriksson.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons