Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många ville fira Victoria på Öland

Annons

Uppslutningen var stor från både allmänheten och den internationella pressen när kronprinsessans födelsedag firades på Solliden på lördagen.

Det var en glad och avspänd prinsessa klädd i skogsgrön klänning som tog emot folkets gratulationer på Sollidens slott på Öland. Victoria tog god tid på sig att ta emot hurrarop och presenter från alla som samlats. Hon kramade både barn och vuxna som stod intill avspärrningarna.

Även kungen och drottningen var avspända och skojade med gratulanterna som kommit för att fira deras nu trettioåriga dotter. Kung Carl Gustaf, som brukar inleda uppvaktningen med att ta ton, fick i år sjunga flera gånger för födelsedagsbarnet.

I den stora skaran av människor som samlats i parken satt Gertrud Dahlgren som tillsammans med 13-åriga barnbarnet Julia Hultqvist uppvaktade kronprinsessan för femte gången.

När det väl blev deras tur att hälsa på Victoria lämnade barnbarnet Julia och hennes kompis över kransen som kronprinsessan glatt satte på sig. Förutom kransen gav flickorna även bort ett handgjort halsband, en blombukett samt ett plakat med en stor bild på Victoria, iklädd kransen som de lämnade över till kronprinsessan i fjol.

På plats fanns fotografer och journalister från bland annat Holland, Belgien, Tyskland och Frankrike. En stor delegation från Borgholms vänort i Tyskland fanns också på plats och dagen till ära hade de klätt upp sig som skördegudinnor i färgglada långklänningar. På kvällen fortsätter firandet med en konsert på idrottsplatsen i Borgholm.

TT

Mer läsning

Annons