Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många ville byta kjolar och snörliv

Annons

- Överlag tycker jag det verkar som att intresset för folkdräkten ökar, säger Kerstin Wikenadler en av arrangörernas medhjälpare.

Kjolar, snörliv, halskläden, förkläden och knätofs i alla storlekar, färger och former fyllde stora salen i Rättviks församlingshem på lördagen.

Övervägande handlade det om delar till Rättviksdräkten, men på flygeln låg även ett par käringhattar till Leksandsdräkten och en rejäl "Flodakråka".

- Det är inte omöjligt att den också kan byta ägare i dag, bara rätt köpare kommer, sa Kerstin Wikenadler med ett litet skratt.

Back Marit Norrthon var en av alla besökare som både lämnat in delar och som sedan passade på att förnya dräktgarderoben.

- Jag fick min dräkt när jag konfirmerade mig på 60-talet och då var det mode med kort kjol. Nu vill jag ha en längre och den här passar perfekt!

Bakom ridån på scenen fanns Karin Karls på plats för att se till att alla delar hamnade rätt för den som ville prova innan köp.

Ann-Charlotte Hamvik från Backa har efter 33 år i bygden bestämt sig för att skaffa en dräkt.

- Jag tyckte det var på tiden. Premiär blir det på kyrkbåtsrodden på midsommardagen.

Och av intresset att döma är det säkert även många andra besökarna i församlingshemmet som i sommar kommer att pryda sig i folkdräkt.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons