Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många vill få plats på isen

Annons

Svar till "Skrinnare" den 23 mars

Vi människor måste visa lite hänsyn till andras behov och möjligheter. Bara för att långfärdsskridskor har blivit så otroligt populärt måste inte alla andra intressen stryka på foten.

Vi fastighetsägare på Runns öar, radioflygklubben, fallskärmshoppare, segelflygare, snöskoteråkare och andra intressenter måste också få plats på vår underbara sjö.

Vi stugägare på Runn har behov av transporter av diverse material på isen, som vi gjort under 25 år. Jag vill berätta vad som hände mig när jag var på väg till stugan, med ett släpvagnslass med matjord, för några veckor sedan.

För att komma till stugan måste skridskobanan passeras. Precis när jag hade kört över banan och bakändan på släpvagnen kanske befann sig en halvmeter på banan kom en manlig skridskoåkare och slog stavarna på släpvagnen. Han kunde inte på något sätt känna sig rädd för att bli olycksdrabbad. Nej, han ville med slaget mot släpvagnen visa att vi inte hade på isen att göra.

Det är kanske så att bilåkarna och skoteråkarna är handikappade och att det är deras enda möjlighet att komma ut på någon ö för att njuta av solen.

Du kan väl inte mena att radio-flygklubben med en cirka 20-årig tradition måste lägga ned sin verksamhet för att långfärdsskridskor har kommit på modet. Jag åker själv långfärdsskridskor sedan många år.

Fastighetsägare på Runn

Mer läsning

Annons