Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många vägjobb på önskelistan

Annons

Många vägar i kommunen är i behov av åtgärder. I går togs ett antal vägfrågor upp när representanter för Gagnefs kommun, Vägverket och Gagnefs Intresseförening träffades.

En gång- och cykelväg mellan Montelius före detta butik och Kyrkskolan i Gagnef har länge varit prioriterad på den kommunala önskelistan. Vägverket har tidigare sett över frågan och funnit att det på grund av att alléer och en mängd byggnader "står i vägen" inte går att bygga en gc-väg.

- Vi vill i alla fall att Vägverket ska se över frågan igen. Det är en av de mest angelägna trafiksäkerhetsfrågorna i kommunen, säger gatu-v/a-chefen Jan Frimodig.

Träd togs upp även i ett annat sammanhang. Vägverket lovade att ta fram en skötselplan för alléerna som löper från Tallbacken genom Kyrkbyn och upp till Nedre Tjärna - bland annat den välbekanta Långgattu. Vissa träd är gamla och riskerar att ruttna och falla. Därför ska prover tas för att Vägverket ska få veta vilka träd som behöver tas ned och ersättas med nya.

Den mer eller mindre ökända vägen över Kulleråkrarna togs också upp till diskussion. Där har Vägverket tänkt sig att omkring 2007-2008 förbättra vägen. Ombyggnaden rör hela sträckan från Näset till Älvnäs.

För riksväg 70 har Vägverket planer som än så länge är på idéstadiet. Verket vill sätta upp mitträcken längs hela sträckan genom kommunen. Svårigheter finns dock, eftersom det finns mängder av utfarter och korsningar.

När det gäller den befintliga gc-vägen mellan Gräv och Djurakorsningen, finns ett starkt önskemål från kommunen, att Vägverket tar över skötseln av vägen, som fram till 1961 var en del av gamla rikstolvan. Om verket tar över, lovar kommunen att först ställa i ordning vägen.

Stenskotten på riksväg 71 mellan Djurås och Mockfjärd togs också upp.

Där har kommunen efterlyst en åtgärds- och tidsplan.

Från kommunen deltog Anders Ahlgren, Jan Frimodig och Lennart Warg. Gagnefs Intresseförening representerades av Manne Löfgren, medan Vägverket var representerat av Bo Bäfvertoft, Lars-Erik Håkansson, Kjell Nyman och Krister Vikström.

Stulen släpvagn hittad i Gagnef

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons