Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många upprörda över uttalandet

Annons

Lilian Erikssons utspel i går i Radio Dalarna var det allmänna samtalsämnet runt om i kommunen. På kulturförvaltningen tog personalen mycket illa vid sig. Men det var inte bara där anställda reagerade.

- Folk är väldigt upprörda och har ringt och besökt mig och ifrågasatt hennes uttalande, säger arbetarkommunens nya ordförande Barbro Ödlund.

De fackliga organisationerna finner Lilian Erikssons utspel rent häpnadsväckande.

- Vi ser mycket allvarligt på det. Det här speglar en människosyn som inte är förenligt med de uppdrag hon har som politiker och arbetsgivare. Hon företräder hela personalen men det tycks bara vara Anders Lundgren som gäller, säger Yvonne Jacobsson från SKTF.

Om Lilian Eriksson trodde att det här skulle hjälpa Anders Lundgren trodde hon fel, anser Barbro Ödlund. Hon är mycket kritisk till hur de borgerliga partierna hanterat hela historien kring hans kontrakt.

- De har inte behandlat honom schyst heller och har själva bidragit till att det blivit en sådan storm kring honom, säger hon.

Om de hade lyssnat lite mera så borde de i tid förstått att en annan lösning i lugnt och ro hade varit att föredra, hävdar hon.

- Han är mycket duktig på utvecklingsarbete och projektarbete och det borde han få ägna sig åt i stället för det han uppenbarligen inte klarar av, säger hon.

Tidningen lyckades nå Anders Lundgren för en kommentar på en ytterst knastrig mobiltelefon. Det enda som gick fram var att han inte kunde kommentera Lilian Erikssons utspel då han inte hört det. Sedan bröts förbindelsen för gott.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons