Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många turer runt Daldansens utskänkning

Annons

Daldansarrangören Hedemora - en levande stad gav förra året Restaurang & konsult AB från Avesta i uppdrag att sälja öl på Daldansen. Detta skedde efter att arrangören lät lokala krögare komma in med anbud.

Enligt avtalet skulle Ingolf Restaurang & konsult AB betala 50 procent av vinsten från serveringen på Daldansen. Men större delen av detta belopp betalas alltså först åtta månader senare.

I år har Hedemora - en levande stad också begärt in anbud av ett 15-tal krögare. De fick bara en och en halv vecka på sig att komma med anbud och endast ett kom in.

Är tio dagar en rimlig tid för företag att hinna komma med anbud?

- Det var ganska klara förutsättningar, så jag tycker att det var en rimlig tid. Var det någon restaurang som tyckte att det var kort tid, så kunde den ha frågat oss om en förlängning av tiden, säger Kjell Rosén.

- Det blir diskussion om detta varje år. Det kan vara så att det är en ganska omfattande verksamhet både personellt och med den utrustning som krävs för att driva verksamheten, säger Kjell Rosén.

Hur kan det komma sig att Restaurang & konsult AB fick återkomma trots att företaget inte betalade sin skuld från förra året?

- Vi tyckte att företaget skött verksamheten bra. Det har bra ordning och har fått goda vitsord av andra kunder, säger Kjell Rosén.

Men enligt Håkan Eriksson på Restaurang & konsult AB har företaget haft stora ekonomiska problem och betalade därför skulden till Hedemora - en levande stad först i mars.

Förra året klarade sig företaget med ett nödrop inför Daldansen efter att under en par år brottats med stora skatteskulder.

De kvitton Ingolf Restaurang & konsult AB skriver ut på årets Daldans saknar både företagets namn och organisationsnummer.

- Det ska egentligen finnas med och jag har påpekat det, men den person som sköter detta hann inte ordna det, säger Håkan Eriksson.

Ingolf Restaurang & konsult AB driver även Strandbacken, Trapper Bar och Folkets Park i Avesta. År 2 000 var omsättningen 8,6 miljoner kronor. För år 2001 finns ännu ingen redovisning registrerad.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons